EURO CAREX : Cargo Rail Express

Veuillez télécharger le plugin-flash

Amsterdam Carex

HST-Cargo Schiphol maakt het straks mogelijk: vrachtvervoer van expresgoederen, bloemen en verswaren via de hogesnelheidstrein naar verschillende economische centra en logistieke knooppunten in Europa. Een milieuvriendelijker alternatief voor vrachtvervoer over de weg en vrachtvluchten vanaf Schiphol.

Onderdeel van Amsterdam Connecting Trade
HST-Cargo Schiphol maakt onderdeel uit van de ontwikkeling Amsterdam Connecting Trade, oftewel ACT. ACT wordt het meest innovatieve en duurzame logistieke knooppunt van Europa. Strategisch gelegen op Schiphol en dichtbij het centrum van Amsterdam. Goederen worden er efficiënt vervoerd via lucht, snelweg, spoor en water. Duurzame oplossingen staan centraal, niet alleen bij het ontwikkelen van nieuwe gebouwen maar ook bij de inrichting van het gebied. Voor alle soorten logistieke én aanverwante ondernemingen is volop ruimte op verschillende bedrijventerreinen. ACT brengt logistieke ondernemingen die elkaar aanvullen samen. Daarmee is ACT niet zomaar een locatie, maar een ontmoetingsplaats voor mensen, goederen en informatie.

Binnen ACT werken ook publieke en private partijen samen aan de realisatie van HST-Cargo Schiphol. Deze partijen hebben hun krachten gebundeld in de Initiatiefgroep HST-Cargo. De Initiatiefgroep bestaat uit: de Provincie Noord-Holland, de  Gemeente Haarlemmermeer, KLM Cargo, Air Cargo Netherlands, Jan de Rijk Logistics, Menzies, AM, Schiphol Group, AMB Property Europe, Schiphol Express, Nederland Distributieland, VGB, de Kamer van Koophandel, Flora Holland (Bloemenveiling Aalsmeer), Interport en Schiphol Area Development Company.

ACT maakt deel uit van het rijksprogramma Randstad Urgent. Door het Rijk is er in oktober 2008 een bedrag van €11 mln. gereserveerd voor de realisatie van een aansluiting op de hogesnelheidslijn en een  railterminal. In 2010 is het contract tussen Randstad Urgent en ACT verlengd.

Een "schonere" oplossing voor vrachtvervoer
HST-Cargo Schiphol richt zich op het vervoer van hoogwaardige, tijdkritische goederen over het hogesnelheidsspoor, als alternatief voor vervoer via lucht en snelweg tussen Schiphol en verschillende luchthavens en economische centra binnen Europa. Het project sluit daarmee aan bij de toenemende beperkingen van luchtvracht en vervoer over de weg, maar ook bij het beleid om te komen tot meer ‘schonere' vormen van goederentransport en een duurzame ontwikkeling van de luchthaven Schiphol. Zo heeft Schiphol de ambitie om de eerste klimaatneutrale luchthaven ter wereld te worden. ACT en HST-Cargo Schiphol sluiten hier perfect op aan.

Rijk reserveert 11 miljoen voor railterminal

Flux rss
10-10-2008

Het kabinet heeft besloten financieel bij te dragen aan de ontwikkeling van een railterminal binnen ACT (nabij Hoofddorp) voor het vervoer van expresgoederen over de Hoge ... Lees verder

eurocarex